Tentan!!

Har precis kommit hem från tentan. Gud, så skönt att det är över!! Även om man får underkänt, men nu vet man iaf vilken typ av frågor som läraren ställer så förhoppningsvis går det bättre på omtentan. Jag svarade dock på ALLA frågor, men det känns osäkert. Jag rabblade på en massa, antar att nånstans måste det ändå finnas en sanning...eller!? Man kan juh alltid hoppas =) Läraren som sa att hon va snäll, yeah right!! Det va skitsvåra frågor :-S Inga sådär konkreta utan man ska tillämpa svaren till ens egna uppfattningar/ erfarenhet, ja ni fattar...det va inte lätt!

Nu ska jag äta och sova ett tag. Det behövs verkligen eftersom jag känner mig helt utsliten. Jag kan säga såhär, jag behöver inte klä ut mig inför Hallowen, jag ser redan ut som en häxa/ spöke hahaha!!

Uppe med tuppen...

God morgon!
Idag är jag uppe väldigt tidigt eftersom jag inte hann plugga nåt igår eftermiddag. Inte för att jag lär mig mer för det men man kan juh alltid göra ett försök. Tänkte lixom bara gå igenom vissa anteckningar, prov och så.
Men idag mår jag inte alls bra!! Jag har ont i hela kroppen, fortfarande trött trots att jag lade mig kl. 21 igår, tror att jag har ögoninfektion eftersom mitt ena öga är irriterad/röd och igentäppt när jag vaknade :-S Just great, säger jag bara...Ska ändå pallra mig till skolan och skriva tentan, lika bra tänker jag, även om man inte får godkänd men man får en ändå en ide av hur tentan kan se ut.
Så, nu ska jag sätta igång pluggandet. Önska mig lycka till :-)

Plugghäst eller vadå...?

Trött jag är!!
Jag har i stort sett pluggat hela dagen, bra va?! Det va juh ändå mitt mål ;-) Jag har svarat på alla frågor till en gammal tenta, läst klart kap. 10 + översatt kapitelsammanfattnigar 5-7. Imorn ska jag läsa klart sista kapitlet och översätta resterande sammanfattningar. Det här med att översätta sammanfattningar har hjälpt mig jättemkt med inlärningen, det känns som om jag får mera grepp om vad det handlar om. När jag är klar med det ska jag bara läsa igenom det och lärarens anteckningar, men jag tänker inte läsa ihjäl mig hela kvällen som till förra tentan. Dessutom planerar jag att lägga mig tidigt imorn så att jag är utvilad tills på fredag. Det är ändå ingen idé, tror inte att jag lär mig mera på nåra timmar lixom...

Nu ska jag krypa under täcket och sova, vet att jag kommer att somna på en gång. Bara av att sitta här stängs mina ögon, helt sjukt!

Natti natti!

Redovisningen...

Ja, va ska man säga!? Redovisningen gick inte sådär jättebra tycker jag. Själv är jag inte alls nöjd med min egen insats och tror att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig. Våran presentation va alldeles för lång, vi hann inte ens till halva delen när äggklockan ringde lixom. Sen kan jag tycka oxå att den va lite tråkigt, vi kunde ha haft mindre text och mer bilder kanske...? Men vi va väldigt tidspressade så det kan förklara hela saken, dock kan jag inte använda det som ursäkt eftersom vi va sent ute med att börja på arbetet och planering va inte precis vår starka sida. Samtidigt så va det mkt annat oxå som man skulle hinna med, annan inlämningsuppgift/redovisning, 2 tentor osv, så det är svårt att fokusera på en enda sak. Jag tror iaf att man lär sig av sina misstag och nu kan jag bara tala för mig men nästa gång tänker jag fanimej planera min tid bättre, det är verkligen min svaga sida! Sen så kommer vi juh att redovisa fler ggr så som man brukar säga övning ger färdighet. Ja, men skönt att det är över och nu kan man fokusera på tentan.

Nu ska vi ev. byta seminariegrupp, det är upp till var och en om man vill byta lr ej. Jag har tänkt att jag vill tillhöra samma grupp, man börjar juh få kontakt med gruppen och tror att det blir lättare nästa gång vi har redovisning, inte lika nervöst eftersom man känner personerna man talar till. Däremot kanske ska jag byta smågruppen. Inget illa menat mot tjejerna jag jobbade med den här ggn, jag tycker om de jättemycket men jag tror att det är bra för ens egen skull att se hur man funkar ihop med andra människor oxå.

En annan sak som jag tänkt på är att börja läsa litteraturen från allra första dagen man börjar en kurs. Det har jag oxå varit dålig på den här ggn och tänker verkligen ta till mig till nästa kursen som börjar redan på måndag ;-)

Redovisning idag

Idag ska vi redovisa inför seminarie gruppen och gissa vad!? Jag har ont i halsen och huvudet, näsan känns konstig och mina ögon va igentäppta när jag vaknade :-S Kan det bli värre!? Hoppas bara att jag kan prata och göra mig förstådd/hörd...

Efter skolan hade jag tänkt gå till gymmet men vi får se, det beror på hur jag mår då. Annars så hade jag tänkt att plugga, som vanligt dårå, den här gången till tentan som är på fredag.

Wish me luck!

Jag ska aldrig mer...

...DRICKA! Och jag drack inte ens mkt, det märks verkligen att jag är ovan haha!! Jag har mått illa hela dagen, varit trött men ändå inte kunnat sova pga huvudvärk som vägrar ge med sig :-S

Igår kväll som sagt kom girlzen hit, jag bjöd på fajitas och tacos, till det vin såklart! Några glas och x antal djupa samtal senare bestämde vi oss för att gå ut och dansa av oss lite ;-) Vi drog till ett salsaställe (va annars!?) och slog klackarna i taket!! Själv slog jag mina ballerinor i taket för så fort vi kom in på stället va jag tvungen att dra av mig mina 12 cm klackskor, killers!! Vi hade kul iaf, det va länge sen jag umgicks med tjejerna, tack för en lyckad kväll ;-D
Bjuder inte på nåra bilder eftersom jag lämnade min kamera hemma. Har insett att jag måste köpa en aning större och säkrare partyväska för jag vågar inte ha värdesaker i den jag har nu. Särskilt inte efter att jag blev av med min förra kamera...

Ska fortsätta njuta av kvällen med mina älsklingar ♥

Städning avklarad!

Vi började dagen med att stoorstäda heeela lägenheten, toalett, förråd, ja allt som man inte städar/rengör dagligen så att säga och nu ser allting så fräsch ut, i love it! Jag har även slängt lite grejer, i love it too! Haha ;-)

Nu ska vi iväg till Högdalen, handla mat och snabbbesök på systemet ;-P Sen blir det att skynda tillbax, laga mat, duscha osv för ikväll kommer girlzen hit, nice! Ser fram emot det, hoppas Nattis kan komma bara...

Måste springa, vi ses!

Jag klarade det!

Yess, jag blev godkänd på TENTAN!! Vilken rus av lättnad jag känner ;-D Jag kan berätta att jag fick 6,25 poäng utav 7 möjliga, bra va!? Eller jag tror att det va sju, kan inte tänka klart just nu så jag minns inte riktigt, men det är godkänt iaf, that's all that matters!
Idag har det pluggats intensivt och det ska jag fortsätta med hela den här och kommande veckan oxå. Vi ska lämna in SPSS-arbetet på torsdag och på fredag ska vi lämna in vårt PM till opponentgruppen så den måste alltså va helt klart då. SPSS is the shit! Haha, har hållt på med det så mkt på sistone så jag tror jag börjar gilla det...NOT! Nämen, man känner sig verkligen duktig när man klarat en sak där för det är ett ganska svårt program, tycker jag...Vårt PM alltså...vi kommer ingen vart!! Men efter tenta resultaten känner jag lite hopp så...Håller tummarna för oss tjejer :-)

Mysig Lördag

Halvligger i sägen med en sovande liten prins bredvid och bara slappar. Bättre än så kan inte en lördag kväll bli, bara hemma med mina pojkar och tar det lugnt :-) Det va länge sen vi hade det såhär mysigt. Enda nackdelen är all sötkäkandet haha, men man får väl unna sig lite gott nån gång!
Jag ville titta på Blog Awards men det ska tydligen inte Tv-sändas förrän om 1 vecka, va är vitsen med det egentligen...? Hur som, det hade varit kul att se bloggstjärnorna, hur de är mot varann och så med tanke på all bloggkrig som pågår hahaha!!
Nu ska fortsätta titta på MTV, de har massa bra program där bl.a The Hills som är bara för bra och nya Taking the stage duger oxå ;-)
Go' natt gott folk och ha en fortsatt trevlig lördag!

Vinter...?

Min dag började med jakt efter överdragsbyxor/overall till Sebastian. Åkte först till Skanstull eftersom jag sett på P.O.P hemsidan att overallen jag är intresserad av finns på lager där men till slut hitta' jag inget så jag åkte tillbax till Globen.

Väl där pratade jag lite med expediten och frågade om det va läge med overall nu och hon tyckte att jag skulle vänta tills det blev lite kallare. Jag tänkte samma sak men eftersom det är Sebas första vinter på förskolan så tyckte jag att det va bäst att fråga. Jag nöjde mig då med ett par överdragsbyxor med fleece under, dock inte på P.O.P då jag tycker att 495 kr är alldeles för mkt pengar att lägga ut på ett par byxor som han bara kommer att använda i vadå...1-2 mån?? De köpte jag på Lindex, 199 kr så jag sparade en hel del ;-) Overallen ska jag däremot köpa på P.O.P, om inte han får ärva från kusinerna alltså, för det kommer han ha nytta av i flera månader så det är värt priset!! Sen köpte jag även vantar (P.O.P), lager 3 så de kommer oxå komma till mkt användning ;-D Nu ska inte min prins frysa mer!!

Undrar om jag ska köpa overall till mig själv, det är juh skiiiitkallt!!! Hahaha!!


Fröken Trött

Jag är så trött och seg!! Hela dan igår va så och det verkar hålla i sig idag med. Jag orkade inte ens ta mig till skolan idag, snoozade från halv sju till åtta i morse haha. Då gick jag upp, gjorde i ordning frukost, Sebas och jag åt och sen bar det av till dagis. Kom hem och la mig igen och somnade på studsen fram till 20 minuter sen. Är jag sjuk lr va?! Länge sen jag kände mig såhär trött, måste bero på all pluggande de senaste veckorna och att jag inte vilat som jag borde i helgen...kanske?

Sätter upp lite bilder från i lördags då jag va på en fransk restaurang som heter Fondue Boden, en upplevelse i sig då man får typ laga maten själv. Maten va jättegod verkligen! Bilderna får tala för sig själva ;-) Tack Rosa, Ileana och Janne för födelsedagspresenterna, uppskattas verkligen! 
 

Fredag

Igår efter skolan åkte jag till stan med mormor och mamma och shoppa upp alla mina presentkort ;-D Med mig fick följa hem en oversized t-shirt, leggings med dragkedjedetalj och jeans från Dr Denim från Åhlens, kofta från Gina Tricot och Lancome Hypnose Drama mascara från Kicks ;-) Jag är jättenöjd med mina inköp och jättetacksam för presentkorten!

Några shoppingpåsar och rundor senare åkte vi alla 3 hem till mig men först stannade vi till på Systembolaget och inhandla lite vin. Så vi kom hem, gjorde i ordning lite käk, drack vin och snacka' lite. Kul att umgås lite alla 3 :-)

Runt 7-tiden började Edwin och jag göra oss i ordning inför kvällens utgång. Vi va bjudna på hemmafest hos en av Edwins närmsta vänner som fyllde år. Hade en riktigt trevlig och rolig kväll.

Kortfattat: fredan' blev väldig lyckad!

Ser fram emot ikväll ;-)

TGI's Friday!

Tentan är äntligen över!! Jag vill inte ens uttala mig om hur det gick. Det va lätt men samtidigt svårt att formulera sina svar. Jag känner mig alltid grymt osäker på tentor, förväntar mig det värsta men det är för att inte bli allt för besviken. Fast jag kommer ändå bli j*vligt besviken om jag inte klarar det. Men nu är det iaf över så jag vill inte ens tänka på tentan, kära klasskamrater, prata inte med mig om tentan!!

 

Presenter ;-D

Först och främst, tack för alla gratulationer!! Sen vill jag även tacka för presenterna och försäkra er att de VERKLIGEN ska komma till användning haha. Jag fick 2 presentkort från Åhlens och 1 från Kicks! Mamma och mormor lagade jättegod mat, mums! Och älsklingen överraskade mig med en blombukett ;-) Hade trevligt igår trots att jag va helt slut, men det är alltid trevligt att ha familjen samlad ♥



Nu ska jag passa på och plugga eftersom det inte blev mycket plugg igår. Börjar inte skolan förrän 14 idag, känns lite jobbigt att åka dit så sent och för bara 2 timmar men det är obligatoriskt :-(

My B-day!

Jag fyller år idag! Jag blir inte äldre, bara en erfarenhet rikare hihi ;-D Idag är mamma här och lagar mat och min mormor är här oxå sen i söndags. Det första födelsedagen på fleeeera år som vi firar tillsammans, underbart! Lite senare kommer hela Torres klanen för att fira lilla mig :-)

Hittills har jag fått en väska av mormor och presentkort från GT av mamma. Av älsklingen ska jag få en vinterjacka, just what i need, vägrar gå en vinter till och frysa ihjäl. Så på söndag ska vi gå på jakt efter den. Men den bästa present är alla gratulationer från alla håll, uppskattar det verklgen att ni minns mig. Ni gjorde min dag ♥


Kanske är det så att man blir smartare med åren för det gick väldigt bra på kvantitativt seminarium idag, jag va så kreativ haha!! Men jag ska inte ta åt mig all ära, hela gruppen jobbade på jättebra ;-)

Stockholm by Light

Igår kväll åkte vi på en dagskryssning som heter Stockholm by Light. Rekommendar den stark, så vackert! Då fattar man verkligen vilken fin stad vi bor i ;-) Dessutom får man se riktigt fina hus, mansions lixom, och lyxvåningar, hur flottigt som helst! Såg mitt drömhus flera ggr om haha, alltså hus med stooora glasfönster, no private life i know, men jag älskar såna hus!!
Maten som bjöds på båten va oxå jättegod. Det va en 4-rättersmiddag, trodde först att jag aldrig skulle orka äta upp fyra rätter men det va som tur lagom med mat så man blev inte sådär proppmätt, vilket är skönt. Dessutom hade man 3 timmar på sig så...
Det va en rolig och trevlig kväll med en bästa sällskapet oxå ;-) Synd att vi inte fortsatte vidare bara hehe, en annan kväll...

Shop 'til u drop...

...nää då, gäller inte riktigt mig haha!! Men lite shopping kan man unna sig iaf.
Idag efter dagislämning åkte jag en snabbis till Globen för lite shopping. Handlade några saker till Sebas och några saker till moi ;-D Jag har gjort av med ca. 900 kr. Inte mkt...om man hade varit barnlös och jobbat heltid men är man studerande mamma så betyder det bara en sak...färdigshoppat för den här månaden! Det som är bra är att jag verkligen handlade sånt som både S och jag behöver, annars impulshandlar man oftast tyvärr.

Äntligen klar...

Jag är klar med plugget för idag, finally!! Jag har verkligen varit jätte duktig, har läst klart boken och svarat på ALLA frågor ;-) Skönt att jag blivit klar innan helgen men det betyder dessvärre inte att jag kan slappa med plugget, måste läsa på ordentligt innan tentan. Men lite belöning är jag juh värd...*blink*

Mina ögon stängs av sig själva så nu blir det sängdax, natti natti!

Träningsvärk!

Jag skippade löpning idag, har så j*vla träningsvärk!! Men jag gick på raskt promenad ändå ;-) Nu sitter jag och äter lunch. Bjuder inte på nån bild idag eftersom tråkmåns som jag är blev det kyckling igen, men jag har varken tid eller ork att laga till olika rätter varje dag. Kyckling är dessutom väldigt gott!


Idag ska jag plugga intensivt! Passar på att nämna att jag pluggat alla dagar den hät veckan men det har kommit lite annat i vägen så jag har kanske pluggat 3-4 tim/dag, men idag blir det minst 6 tim!! Jag är inne på sista kapitlet i Forskningsmetodik boken så snart ska jag börja skriva ned svaren på frågorna till inlämningsuppgiften, som jag dessutom redan hittat ;-D Måste även göra mina egna anteckningar men det blir inte så svårt då jag strykt över rätt mkt i boken, den boken kommer nog inte att kunna säljas vidare...Så jag är en bra bit på vägen, jag har som mål att läsa boken minst 2 ggr innan tentan, det blir lättast att förstå och allt fastnar bättre.



Min lilla mus, som inte alls grät idag när jag lämnade honom på dagis. Massa kärlek ♥