CSN

Trevliga nyheter...CSN har fattat beslut angående min ansökan och jag har fått det beviljat! Va glad jag blev när jag gick in på min sida på CSN och såg beskedet =) Nu behöver jag inte oroa mig för att jag inte ska kunna plugga och så räkningarna såklart...

Jag har inte bloggat på ett par dar nu men jag har varken orkat eller haft tid. För det mesta har vi varit ute nu när Edwin oxå är hemma. Och igår jobbade jag nåra timmar.

Nu är jag inte inskriven på AF längre, jag ringde igår och meddelade att jag ska börja plugga och inte ansöka om a-kassa så de tyckte inte att det va nån idé. Lika bra tänkte jag, de ger mig läxor och det räcker med de jag får i skolan.

Vi har städat färdigt och jag håller på att laga lunch. Edwin ska va duktig och träna men jag hinner inte riktigt då jag vill till stan, men det betyder alltså inte att jag inte är duktig ;-)

Hej så länge!

Måndag och tisdag

Igår skulle jag ha bloggat men vi kom hem runt 20 och va jätte trötta efter en hel dag ute på Söder =) Dagen började med att vi mötte upp vårat sällskap för lite lunch på Thai Boat (tror att den heter så). Super mysig ställe och goood mat! Allt va inte frid och fröjd såklart...Edwin tappade SL Access kortet i vattnet! Inte nog med kameran i lördags, nu har vi tappat det här oxå, förbannelse lr vadå!? Men det skulle inte förstöra vår dag helt och hållet ändå.
 
Vi hade tänkt att gå till Gröna Lund men det blev ändrade planer eftersom det såg ut att bli regn så vi stannade till en stund för fika på Gunnarssons =). Efter fikat promenerade vi till Kungsträdgården där vi hade tänkt att åka sightseeingbåt men tiden gick fortare än oss så vi hann inte med sista turen. Hur som helst så va det superskönt med Söder promenad vi fick känna oss som turister haha!

Bilder kommer upp när jag fått de...

Idag gick vi upp runt 8 och åkte iväg till Clarion där gårdagens sällskap bodde över natten och åt frukost tillsammans =) Sen blev det powerwalk till Östermalm, till Edwins jobb, där han faxade Förlustgaranti blanketten till SL och powerwalkade vidare till stan. Det blev lunch på Kungshallen och sedan promenad till Gamla stan där vi tog tåget hem.

Ingen gym under de här 2 dagarna men jävligt mycket gående så det får väl räknas som träning ändå...lr? Imorn ska jag nog till gymmet!

Bilder från lördag

Det fanns lite bildbevis ändå...


Skit, skit, skit...

Kvällen kunde inte ha varit värre! Tänker inte dra ut på det hela utan helt enkelt berätta att jag blev av med min kamera igår kväll! Fan alltså, är så jävla ledsen, arg, irriterad, you name it! Kameran va en present som inte ens fyllt 1 år och inte nog med det så hade jag inte tömt den på ett tag så det fanns massa bilder i som jag helst inte vill dela med främmande tjuvar!

Roberto Blades va väl helt ok även om jag inte kunde hänga med i hans låter eftersom jag inte känner till honom sådär mkt, men det gick att dansa och skratta till hans då och då skämt =D. Det va väl det enda positiva med hela kvällen, i övrigt så tycker jag att vi kan radera hela skiten! Musiken som spelades efteråt på övriga dansgolv, SKIT säger jag bara!


Som ni märker är jag inte så positiv idag, konstigt va!? Jag vill bara komma hem nu och krypa ner i sängen med mina grabbar och mysa, och hoppas på att dagen snart är slut och jag vaknar upp imorn med minnesförlust från igår kväll haha!


Jag som hade bästa outfit igår och tagit bilder...men som Edwin sa "nu finns det inga bildbevis så du kan ha det igen". Man får väl försöka se det från den positiva sidan.

Förfest!

Förfesten har börjat! Edwin och jag, musik på högsta volym och 2 glas vin, mer behövs inte ;=)
Nää nu ska jag duscha och börja göra mig fin...are ;=P

Trevlig helg!

Shopping!

Egentligen skulle jag träna idag MEN det blev inte riktigt så...Jag gick istället på shoppingrunda, det räknas väl lite som träning när man gått i drygt 6-7 tim...? Lyckat va det i alla fall.

Jag va först med Sebas i Farsta centrum, därifrån fick jag med mig 2 basic toppar från Gina Tricot. En av de ska jag eventuellt ha på mig imorn då vi ska på fest, med rätt accessoarer kan man få vilken basic topp som helst till rätt partytop ;=P. Efter det åkte jag hem och väl hemma väntade mitt paket från Nelly, som jag beställde igår, kan det bli bätter!? Jag blev såå glad, trodde verkligen inte att jag skulle få det så snabbt. Då tänkte jag att morgondagen är räddad men som sagt jag behövde de rätta accessoarer...SÅ jag ringde min svärmor och undrade om hon kunde sitta barnvakt en stund medan jag drog ner på stan på ännu en shoppingrunda och såklart ställde hon upp, TACK!

Från stan fick jag med mig ett halsband och armband från Glitter och underkläder från H&M. By the way, det är sällan jag köper underkläder, känns som slöseri på pengar men nu behövde jag det verkligen...

Happy happy!

Jag...i köket

Just nu befinner jag mig i köket och det går faktiskt bra, hittills...;=P Jag lagar potatisgratäng med grillade fläsk kottletter (stavning?). Hoppas mina "gäster" tycker om det bara, det återstår att se!
Sebas har sovit länge så jag har kunnat laga mat i lugn och ro, annars hänger han ofta på mig och vill leka, gulleplutt! Han fick för sig att stiga upp 6.30 idag!!! Tyvärr fick dagen ingen bra start då han ramlade från fåtöljen i sovrummet och slog i huvudet, stackarn! Sen dess har han varit grinig och dessutom väldigt trött pga av hur tidigt han gick upp. Hoppas det blir bättre nu när han vaknar och mormor kommer på besök =)

Work out of the day

Jag tog med mina träningskläder till mötet idag så jag åkte direkt till gymmet efteråt. Trodde inte att jag skull orka efter AF jobbiga samtal men jag tog mig själv i kragen och tänkte att om jag inte tränar så kommer jag att känna mig ännu mer misslyckad.
Idag körde jag 1 timme. Först 30 minuters kondition på "trappmaskinen", shit va jag svettades, det va skönt! Sen körde jag lite styrke, främst mage men även lite ben. Jag känner mig duktig!
Hade viljat gå på Pilates pass ikväll men det blir lite för sent och jag vill va med min toker =)

Mötet

Usch, vilken jävla dag! Som sagt hade jag ett möte idag hos AF, det gick inte så bra kan man säga. Det är nämligen så att, till att börja med, att jag inte kan anmäla mig som arbetsökande förrän på måndag då Edwin blir föräldrarledig och jag blir då arbetslös. Men för att kunna få ersättningen från a-kassa måste jag juh söka arbete aktivt och ta första bästa och det kan jag inte riktigt göra nästa vecka eftersom jag kommer att jobba hela vecka 32. Hur stor är chansen egentligen att man blir erbjuden ett jobb redan på måndag!? Ja ja, men de har juh sina regler o så...
Samtidigt så hade jag juh tänkt att plugga på deltid, jag har ansökt om studiemedel (då behöver jag juh inte a-kassa) men det är tveksamt om jag får det för endast 2 kurser :=/ Får jag inte det vill jag ha a-kassa, och plugga samtidigt  MEN det får man inte tycks det som, och jag vill verkligen plugga lr rättare sagt, jag MÅSTE plugga för jag vill skaffa mig ett examen och slippa ta första bästa arbete som dyker upp och leva på skitlön!!
nu har jag ringt runt till alla möjliga myndigheter och ändå står jag på samma ruta. Csn har inte beslutat nåt än, a-kassa hade telefontid 9-11.30 osv. Jag har skickat email så vi får hoppas att de svarar snarast.

Kommer det att ordna sig?

Dagens träning...

Pilates! Ja, idag körde jag en timmes Pilates pass. Det va jätteskönt men lite jobbigt eftersom jag inte gjort det på länge. Jag älskar pilates faktiskt, det bästa är att man tränar hela kroppen och psyket på nåt sätt. Jobbigaste är nog att behålla positionen under hela passet. Hur som helst så va det super skönt och nu känner jag mig väldigt avslappnad =)

Min Sebas sover hos farmor idag eftersom mitt möte är tidigt imorn så jag skulle inte hinna lämna honom imorn. Alltså, han har sovit ganska ofta hos farmor/mormor men jag saknar honom lika mycket varenda gång, är det normalt!? 

Nu ska jag duscha, dricka min smoothie, som by the way min älskling har gjort, och förbereda mig inför mötet på AF imorn.

Natti natti!

Äntligen!

Yeeey, min nya telefon funkar äntligen! Nu har jag ett nytt nummer fram till 28:e juli, sen får jag mitt gamla tillbax =) Ska börja lägga in massor med musik nu, kul! Superkul med touchscreen oxå, det går hur fort som helst.


Det va allt för tillfället!

Dagens träning

Idag tog jag mig till gymmet efter ca 2 månader, kanske lite mindre. Först tog jag en powerwalk till gymmet för att värma upp lite, och inte känna mig som en latmask som tar bussen ;P Sen körde jag 30 minuters konditionspass! Det va inte mycket, men bra att börja med tycker jag. Vill inte köra för fullt i början för jag kommer inte orka ta mig tillbax imorn annars hehe.

V.30:
Vikt- 54,5 kg
Midjemått- ca 71

Hoppas på minskning...

Snälla grannar

Vilka snälla grannar vi har! Igår kom de över med ceviche till oss, tack så mycket! Det va sååå gott! Undrar om de hörde innan att jag sa att jag inte orkade laga mat!?

Helgen har varit rätt lugn, vi har inte gjort nåt speciellt. Jag jobbade i lördags, 4 tim bara, sen var vi hemma och fixa och trixa =) Skönt att vi äntligen börjar få lite ordning och reda här hemma. Vi gillar allt det här med inredning o sånt och nu är vi igång!

Idag kommer mamma på besök, alltid trevligt. Ska passa på o träna, kanske sola oxå...? Får se om jag hinner.

Lite bilder från helgen...

Ärenden

Fredan får bli en aning måndag, jag ska nämligen ägna mig åt lite ärenden idag. Jag har avklarat hittils ett av de, nämligen Försäkringskassan, och jag är förvånad över att jag inte behövde stå i telefonkö i löjliga 45 min, utan idag blev det bara 2 min!! Jag tog bort vecka 31 som jag begärt föräldrarpenning för eftersom Edwin kommer att va föräldrarledig istället.
Andra ärendet i tur är Arbetsförmedlingen. Ska ta mig dit efter lunch och anmäla mig arbetslös *suck* mindre roligt. Vi får väl hoppas att det går lika bra och smidigt där som på FK, men tveksamt...=/ Jag är väldigt osäker på om jag kan få a-kassa  eftersom de har såna regler som jag har väldigt svårt att förstå, dessutom ska jag jobba ibland, jag får rycka in varje gång det behövs och jag vet inte om det är tillåtet + att jag sökt komvux kurser och antagits till 2 av de men osäkert om jag får studiestöd för det...ännu mera suck! Allt det här ska jag förklara för en handläggare på Arbetsförmedlingen, wish me luck! Och det medför ännu mera ärenden som jag får återkomma om...
Ikväll vill jag även skicka in ett CV till ett jobb som intresserat mig som bjuder på utbildning =)
Nu ska jag laga lite lunch.

N.E.R.D.

Bjuder på en bild från er då mamma och jag hade lite roligt med Sebas. Han älskar att agera pajas!

Min lilla nörd! Älskar dig...


Jag har sovit rätt bra, känner mig utvilad just nu i alla fall. Sebas sov hela natten (!!) och vaknade 8 i morse =) Nu ska vi ta ett bad, klä på oss och ta en promenad lr bara leka ute i lekparken. Då kanske mamma kan vila lite eftersom hon då inte sov lika bra som oss...
Senare ska vi hem till Ileana för att fira mammas födelsedag (lite sent ja men såna är vi kubaner hihi) och även Ileana som fyller år på lördag =)

Hos mami

Just nu är jag hos mami med Sebas och vi ska sova över här, nice! Känns nästan som om jag är en liten flicka igen hehe. Vi har promenerat fram och tillbax till Kista centrum, stolt över mamma som orkade och mig själv som pusha' på henne haha ;P
Väl i Kista fika' vi och min lille toker ramlade och spräkte överläppen =(  Stackarn...han grät inte mkt men jag blev rädd eftersom det blödde ganska mkt. Han har juh ramlat förut, klätterapa som han är, men aldrig att det kommit blod. Nu sover han fridfullt.
Själv ska jag slappa framför Tv:n nu =)

Min lilla bebbe innan han ramlade...

Lyckad dag

Dagen blev bättre än vad jag trodde. Först trodde att jag skulle ut på långpromenad men orkade verkligen inte pga vädret, så promenaden blev inte längre än till Ica i Högdalen. Sen funderade jag på att ta bussen tillbax men missade den precis så jag hade ingen lust att va ute i ytterligare 30 min...Väl hemma kom mamma på besök, då blev dagen genast bättre, älskar när hon hälsar på! Jag lagade en god middag och när Jan kom bakade jag sockerkaka, lätt som en plätt!
Nu har de gått, jag har duschat Sebas, diskat så nu är det bara sängen som väntar på mig...och Edwin ;P

Tråkigt värre...

Vi fick sovmorron idag, det va skönt. Det kändes som om varken Sebas lr jag ville att det skulle bli morron.

Men nu har jag har så tråkigt!
Och stackarn Sebas oxå =( Vill så gärna gå ut med honom men alltså kolla vädret bara!! Tror att jag ändå måste ut med honom för snart börjar han bokstavligen klättra på väggarna, han har nog klättrat på alla möjliga ställen här hemma redan och även det håller han att på att bli uttråkad av haha. Jo, jag tror att jag klär på oss och drar ut en sväng innan mami kommer på besök =) Då kanske han somnar oxå...

Ny telefon

Nu har jag beställt min nya telefon, det blev Nokia 5800 Xpress CWM till slut. Det va inte rikigt va jag ville ha (inte för att jag vet va jag ville ha...) men det va det bästa jag hade råd med just nu. Därmed har jag svikit Tele2 och blivit 3-kund...Hoppas jag gjorde rätt val och det lönar sig.

Dagens skratt...

Chatt med Angie:

Måste lägga till att innan den här konversationen så pratade vi om något helt annat...

Angie:
-vettu

-tös betyder hora på norska

-och rar betyder konstig

-hhahhaa

-motsatser

-du e en rar tös

Hahaha, jag dog av skratt! Bästastes Angie! Saknar dig...

Bingo!

Det va Bingokväll igår, med mat och dryck såklart! Ingen vinst för min del men jag surar inte, jag är ingen dålig förlorare hehe. Edwin vann 2 omgångar på raken, duktigt =) Det va en trevlig kväll, trots att det slutade tidigare än vanligt...

 

Go' morron!

Det är nog första gången jag bloggar såhär tidigt men jag har inte min lilla busunge här som tar min uppmärksamhet =/
Hösten är här, lite väl tidigt tycker jag. Mysigt....för de som inte måste ur sängen, för oss andra inte särskilt...
Hade inte så mkt att berätta egentligen. Kommer inte ihåg va jag drömde lr så. Då måste jag ha sovit ordentligt =)
Ha en trevlig dag i regnet...

Utomlands...?

Idag har jag varit utomlands...nädå, jag har bara varit i Södertälje och Husby haha!
Sofia fyllde år idag så hon bjöd Sebas och mig på fika. Tack för idag, det va trevligt och gott! Som tur va sov Sebas hela vägen till Södertälje för annars vill han bara ur vagnen och blir jobbigt, och såklart efter att ha lekt ordentligt av sig med Maximilian somnade han heeela vägen tillbaka till T-centralen =)
Efter att ha varit där åkte jag till mamma där jag lämnade Sebas över natten eftersom jag jobbar imorn. Hoppades på liite gråt från hans sida när han såg mig gå men icke sa nicke, han vill hellre va med mormor!
Nu ska jag dricka mitt té och lägga mig, känner mig riktigt trött.
Natti natti!

PS. Ska jobba med bästaste Rosa imorn! Jag blir sååå glad!

Spökar det...?

Ok, det här va skumt...
Jag satt i köket och åt lunch, Sebas lekte bredvid mig, samtidigt kollade jag på Canal+ Drama när Tv skärmen blev svart och det stod "Ingen åtkomst". Jag tänkte att det va säkert för att det regnar och blåser, det brukar bli så...så jag gick till rummet, tog fjärkontrollen för att byta kanal men då märkte jag att den va på en annan kanal redan, nämligen TV1000 och den har vi inte så därför stod det ingen åtkomst...sååå vem bytte kanal!? Läskigt!

Tack mami!

Den här söta klänningen fick jag av min mamma. Jag fick även en jättefin blommig kjol som man kan både ha till vardag och pimpa till med klackar till fest =) Hon köpte båda på Forever21, de har jättefina och BILLIGA kläder. Nu har jag sett att man kan beställa hem till Sverige, perfekt!

Det va inte bara jag som fick presenter...Sebas fick en t-shirt köpt på Little Havana med texten "Min mormor är kubanska", hehe det va lite roligt. Han fick även lysande Transformers skor, en boll från Kennedy Space Center och en häftig leksakbil men jag tror att han är liiite rädd för den hehe. Edwin fick en sån där som man sätter runt muggen för att hålla drycken kall/varm, vet inte riktigt va det heter, ett souvenir från Kennedy Space Center =)


 

I love the South!


Älsklingen och jag va på Söder igår kväll. Vi åt på Ming Garden, en av mina favvo restauranger och sen gick vi på Filmstaden Söder och kollade på The Proposal. Det va himla mysigt. Jag älskar Söder ♥! Folk har så skön och avslappnad stil där, det är kul att bara sitta på nån uteservering och kolla på människor gå förbi, man stöter på alla sorter haha! Vilket liv det va oxå trots att det fortfarande va tidigt.
Filmen va hur bra som helst, rekommenderar den stark! Fast det är en riktig tjejfilm, kände att jag skratta' en aning mer än Edwin haha, jag skratta' bokstavligt igenom hela filmen.

Idag har jag jobbat, dock bara 4 timmar men det är ok, känns skönt att komma hem tidigt och ta det lugnt. Nu tänkte jag diska, vika lite kläder från tvätten i tisdags (!!), duscha och slappa framför TV:n.
Imorn ska jag hälsa på mamma som kom hem idag från Miami. Har saknat henne och hon har nog saknat oss väldigt mkt med tanke på hennes tjat att hon vill se Sebas hehe.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Sommaren är kort...

...det mesta regnar bort! Lite ironiskt att låten är svensk...
Vilken storm det är ute! Tror att jag håller mig inne idag. Få se om det ens kan bli bio ikväll, Edwin och jag (och Rosa?) hade tänkt gå, vi har inte varit på bio sen Sebas föddes tror jag...Men om det regnar såhär tror jag knappast att jag går ut. Under dagen ska vi va hemma i alla fall och bara slappa, titta på TV och sova =)

Catch up old times

Idag har vi varit i stort sett bara hemma. Gick bara ut en stund för att möta upp Vanessa som kommit på besök (efter drygt 6 månader!!) och handla lite. Sebas somnade på väg hem från centrum så Vane och jag hann prata ett tag ostört. Det va trevligt och kul att prata om gamla tider och kompisar =) Hon kom även med presenter till Sebas, stort tack! Jättefina! Hoppas det blir en till träff igen snart och att vi inte väntar ytterligare 6 månader hehe.
Till Vane's ära lagade jag mat haha...skoja' bara, jag lagade chili con care, det va det jag skulle säga, med vitt ris och sallad. För att inte va bäst (lr bra alls) i köket så blev det rätt gott, till och med Sebas åt upp allt! Till efterrätt blev det jordgubbar med vispgrädde, mmm...;P
Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem så vi kan mysa framför TV:n med ännu mer jordgubbar m. vispgrädde =) Imorn blir det nog strand igen!
Ciao!